Oltețeanu Bogdan-Andrei

Unele lucruri nu se explică.

CEC Multiplu, aplicație ANAF

leave a comment

Pentru a înțelege mai ușor care este nivelul aplicațiilor software dezvoltate de și pentru statul Român, vreau să vă prezint o aplicație de la ANAF, Cec pentru ridicare numerar multiplu, cum a fost ea botezată.

 

Aș putea fi cârcotaș și să încep să comentez vis-a-vis de UX, cum încalcă cam toate regulile din domeniu. Cum ar trebui aliniat formularul astfel încât să nu se joace ping pong cu ochii noștrii sau cum sunt aliniate butoanele. Chiar și peste cum este scris   aș putea trece dacă asta ar fi toată doza de indiferență și neprofesionalism. Dar nu, este mai mult. Se vede de la o poștă cum cum un nea’ programator la școala de arte și meserii digitale, a primit un proiect pentru pauza de masă, proiect probabil finanțat cu șpe milioane de bani din buzunarul contribuabililor. Frustrări. Să trecem mai departe.

Deschidem pentru prima dată programul și suntem informați că:

Adevărat, nu pe fiecare calculator pe care rulăm pentru prima dată aplicația, primim acest mesaj, dar să trecem mai departe. Ne gândim că programatorul nu a testat niciodată acest caz în care nu are fișier BMP generat și din neatenție, pauza de masă fiind scurtă, a încurcat Title cu Message în argumentele funcției. Se mai întâmplă. Nu e ca și cum milioane de oameni o să-ți vadă rodul muncii.

Adică de putut, se poate:

Dar ăsta ar fi cam singurul loc unde am găsit că mesajul este corect. Textele sunt la locul lor și iconița reflectă realitatea. Felicitări. În rest? Haos și greșeli gramaticale.


Written by andy

September 21st, 2017 at 9:10 am

Posted in Boacăne

Leave a Reply