Oltețeanu Bogdan-Andrei

Unele lucruri nu se explică.

Ordine de plată OPTT și OPFV

leave a comment

Bună dimineața ANAF, considerați acest post un mic impozit încasat pentru frustrările pe care le mai aduceți așa cetățenilor de rând ce poate nu au prea multe probleme. Dar hei! Pentru asta existați voi.

OPFF – Ordin de plată/Foi de vărsământ (OPFV 2017)

Vrei să faci un OP? Nimic mai simplu, descarcă  și instalează aplicația. Poate vrei să faci o plată către o instituție publică? Nu ai IBAN-ul? Poate pare o soluție mai barbară dar ANAF nu te lasă la greu. Chiar îți scrie în interfața aplicației că fișierele se descarcă separat. Bine. Deschizi browserul, navighezi, descarci fișierul text, cauți, copiezi. Înapoi către aplicație.

Ei, dar stai! Hai să ne jucăm de-a v-ați ascunselea.

Aparent programatorii au hotărât că este inutil să ai o fereastră pe care să o poți trage de colo colo și care să fie vizibilă în taskbar. Așa că acum ori dai minimize la toate aplicațiile cu Show Desktop – buton pe Taskbar de care nu prea multă lume știe, să nu mai zic de combianția Win-D –  apoi alegi o aplicație din Taskbar pe care o readuci pe ecran doar pentru a o minimiza iar. Felicitări! Acum ai programul OPFV în față. Sau începi să dai minimize la fiecare fereastră, rând pe rând. Genul de funcționalitate care îți lipsește mai ales atunci când ești grăbit.

OPTT – Ordin de plată în cont tranzitoriu pentru persoane fizice

De curiozitate am instalat și OPTT să văd dacă dispune de aceeași funcționalitate. Surpriză. Aplicația e făcută de aceleași minți luminate dar diferite. Cel puțin pe asta o poți vedea în Taskbar și o poți căra de colo colo.

Martor ne este App Window: Yes. În schimb ne sare altceva în ochi. Calea de instalare. Pentru că de ce nu, am scris cod, am compilat hai să le dăm săracilor acum să folosească și ei.

Să nu mai zic de faptul că acum OPFV nu se mai plânge de formatul datei calenderistice a sistemului și pare să funcționeze – de apreciat – în schimb OPTT comentează dacă nu ai setat formatul dd/mm/yyyy în Control Panel / Regional Settings, pentru că programatorii sunt mult prea leneși și ei au oricum alte treburi mai importante de făcut. Dacă te paște ghinionul să mai ai o aplicație care cere un alt format, să vezi atunci productivitate în câmpul muncii.

 

Mulțumim ANAF!

Written by andy

November 29th, 2017 at 10:55 am

Posted in Boacăne

Leave a Reply