Oltețeanu Bogdan-Andrei

Unele lucruri nu se explică.

UK acuză Kaspersky, Uber plătește și bătrânul Google ne spionează.

leave a comment

Un rezumat al săptămânii ce tocmai a trecut.

  1. Când am avut o discuție legată de ce antivirus ar trebui să recomand, cu un distribuitor mioritic, au sugerat să trec la soluția oferită de ei în România. Singura problemă era că ei vorbeau de Kaspersky și nu știau sau nu au recunoscut că au cel puțin imaginea șifonată. Am refuzat.
  2. Folosești vreun vcs public ca github sau bitbucket? Ai grijă ce detalii lași în cod și învață din ce a pățit UBER. Recomand un hook care să refuze commitul dacă un anumit string există.
  3. Ai un device Android și location services este oprit din motive de privacy? Ar trebui să știi că de la începutul anului Google salvează locația fiecărei antene GSM pe lângă care treci și o trimite către server-ele lor când are ocazia. Cu toate că ideea din spate este să îmbunătățească serviciile oferite, problema este că cineva ar putea crea o hartă destul de precisă cu istoricul locațiilor unui terminal Android. Ah și acest lucru se întâmplă chiar dacă nu ai SIM în telefon sau îl resetezi la setările din fabrică.
  4. Te lupți cu ransomware și ai emoții în perioada aceasta a anului că atacurile de tip phishing sunt cât se poate de letale? Ai mare grijă pe ce dai click, citește mesajele de pe ecran și să nu ai încredere nici în documentele WORD.  Îți reomand Ransomware Prevention KIT. După ce plătești o sumă modică ca formă de donație vei primi în câteva ore un link către OneDrive cu conținutul kitului.
  5. Firefox v-a include o notificare pentru site-urile care au fost compromise. Totuși există și o problemă de etică și cum afișezi acest mesaj utilizatorilor.

Written by andy

November 27th, 2017 at 9:58 am

Posted in Diverse

Leave a Reply